Oude Geerdink tegels & badkamers
Oude Geerdink tegels & badkamers
Van Koersveldweg 8
7665 SG Albergen
0546 442 095 - info@oudegeerdink.nl
Aangesloten bij
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Wist je dat baden van verschillende materialen worden gemaakt? Verreweg de meesten ligbaden zijn van acryl. Maar je hebt ook baden van plaatstaal, Solid Surface of quaryl. De materialen hebben verschillende eigenschappen waarop je ze kunt vergelijken. Denk aan duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en slipvastheid. Om je te helpen bij de keuze voor het materiaal, zetten we de verschillende voor- en nadelen op een rij. 

Acryl bad

Acryl is een hoogwaardige kunststof met veel voordelen. Het is glad en poriënvrij. Hierdoor krijgt vuil geen kans om zich te hechten. Een acryl ligbad maak je dan ook makkelijk schoon. Nog een voordeel is dat het warm aanvoelt en van nature stroever is dan plaatstaal. Let er wel op dat er kwaliteitsverschil zit tussen de verschillende acryl baden. Dit wordt bepaald door onder meer de dikte en de samenstelling van het materiaal. Het duurdere acryl is door en door gekleurd, krast minder snel en verkleurd niet. Ook zijn sommige acryl baden al voorzien van een anti-slipcoating.

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 3. Solid Surface ligbad

Solid Surface ligbad

Baden van het materiaal Solid Surface zijn ongekend populair door de matwitte, satijnen uitstraling. Het oogt warm en zacht. Bovendien geeft het een luxe, moderne en tijdloze uitstraling. Solid Surface kan in alle vormen gegoten worden en is hierdoor naadloos. De hoofdcomponent van Solid Surface is hars. Het is dan ook supersterk (‘solid’), niet poreus en daarom heel hygiënisch. Het materiaal wordt vanwege zijn hygiënische eigenschap dan ook vaak gebruikt in ziekenhuizen.

Verreweg de meeste ligbaden zijn van acryl gemaakt
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 1. Materiaal bad - fotos
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 1. Materiaal bad - fotos

Geëmailleerd plaatstalen bad

Geëmailleerd plaatstaal is heel erg hard. Hierdoor is het krasvaster dan kunststof. Ook verkleurt het niet. Het voelt wel iets koeler aan dan kunststof, maar het water koelt niet sneller af. Water koelt aan de bovenkant van het badwater af en dat gaat net zo snel in een kunststof bad. Wie let op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid maakt met een plaatstalen bad een goede keuze. Want een plaatstalen bad gaat lang mee en is bovendien volledig recyclebaar.

Quaryl ligbad

Quaryl is net als acryl een kunststof. Het grote voordeel van deze kunststof is dat je er hele scherpe vormen mee kunt maken. Een bad krijgt zo hele strakke randen en een moderne look. Bovendien is een quaryl bad veilig dankzij zijn slipvastheid. Het is stootvast en krasbestendig.

Je wilt graag een bad in de badkamer. De keuze voor de vorm hangt vaak af van jouw badkamersituatie. Wordt het een ruimtebesparend bad, een hoekbad of is er ruimte voor een vrijstaand bad? Met hulp van jouw badkamerspecialist Oude Geerdink tegels & badkamers zijn deze keuzes eenvoudig te maken. Ook adviseren wij je graag over het materiaal. 

Deel dit artikel
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek vol badkamerinspiratie

Ons badkamerboek staat boordevol trends, inspirerende badkamers en deskundige adviezen. Dit is hét inspiratiemagazine voor iedereen die bezig is met de badkamer. Blader nu online door het badkamerboek van Baden+ en krijg talloze ideetjes voor je nieuwe badkamer. 

BEKIJK 'M ONLINE

Gerelateerde blogs
 

Badkamer verbouwen:
Dit moet je weten

Lees hier alles wat je moet weten als je de badkamer wilt laten verbouwen.

Lees meer
 

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten.

Lees meer
 

4 handige tips voor een kleine badkamer met bad

Heb je een kleine badkamer en wil je toch een bad? Lees dit blog voor goede tips.

Lees meer
07-12-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Alles transparant en duidelijk. Iedereen die heeft geholpen van het begin van de offerte tot de oplevering van de badkamer verdiend een pluim! We schrokken van de levertijd, maar het is het wachten waard geweest.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief