Oude Geerdink tegels & badkamers
Oude Geerdink tegels & badkamers
Van Koersveldweg 8
7665 SG Albergen
0546 442 095 - info@oudegeerdink.nl
Aangesloten bij
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet

Van staand naar hangend toilet

Soms zijn we toe aan een nieuwe look en feel in de badkamer. Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt? Van een moderne uitstraling tot aan schoonmaakgemak; de voordelen zijn ongekend. Jouw specialist Oude Geerdink tegels & badkamers vervangt je staande toilet gemakkelijk door een hangend exemplaar. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Waarom een hangend toilet?

Bij een hangtoilet wordt het inbouwreservoir in de wand geplaatst, waardoor slechts de toiletpot en het bedieningspaneel zichtbaar is. Wij zetten de voordelen van een hangtoilet voor je op een rijtje: 

  • Hygiënisch. Je kunt gemakkelijk onder de pot schoonmaken
  • Moderne uitstraling
  • Nette afwerking in de wand
  • Ruimtebesparend

Van staand naar hangend toilet: het stappenplan 

Bij het vervangen van je toilet komen er een aantal zaken kijken. Allereerst wordt je staande toilet verwijderd. De leidingen en afvoer worden vervangen of verlegd en vervolgens wordt het inbouwreservoir geplaatst met het bedieningspaneel. Met een inbouwreservoir worden alle leidingen en het waterreservoir netjes weggewerkt in de wand of een voorzetwand. Deze zijn verkrijgbaar in diverse modellen en maten. Vervolgens wordt een hangend toilet geplaatst, op een hoogte van gemiddeld 40 cm.

Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - 2. van staand naar hangend en opties
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - 2. van staand naar hangend en opties

Opties voor een hangend toilet

Een hangtoilet is erg divers. Naast een standaardmodel heb je de keuze uit een verkort model of een hangtoilet met extra hygiëne. Wat dacht je van een randloze wandcloset van Sphinx waar bacteriën geen kans krijgen? Of de Ideal Standard Aquablade die het totale oppervlak moeiteloos reinigt? Ook bij Duravit en onze Mix & Match collectie zijn de mogelijkheden groot.

Diepteverschil 

Het inbouwreservoir kun je netjes afwerken met een voorzetwand. De voorzetwand staat iets van de muur af en kun je betegelen of verven in de stijl van je badkamer. Ook is het mogelijk om een lage voorzetwand te maken, zodat je erboven plek hebt om de badspullen mooi te etaleren.

Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - van diepteverschil tot strak geheel
Compleet badkamermeubel met maatwerk wasbak

Strak geheel

Liever een strak geheel? Bij de verbouwing kun je de rest van de muur ook naar voren te trekken. Zo heb je een strakke wand, zonder diepteverschil. Wilt je ook van staand naar hangend toilet? Maak een vrijblijvende afspraak. 

Maak een afspraak
Deel dit artikel
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Reviewblok
Wij scoren een
9.1
9.1 van 1 10
29-11-2019
Waardering van onze klanten Mee denken, er werd netjes gewerkt, duidelijke afspraken.
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties