Oude Geerdink tegels & badkamers
Oude Geerdink tegels & badkamers
Van Koersveldweg 8
7665 SG Albergen
0546 442 095 - info@oudegeerdink.nl
Aangesloten bij
Schimmel in de badkamer verwijderen - Schimmel in de badkamer verwijderen Schimmel in de badkamer verwijderen - Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer, hoe herken je het? Vaak zie je zwarte vlekken op het plafond, of heb je bruine of oranje voegen en kitranden. Natuurlijk wil je schimmel in de badkamer het liefst voorkomen. Wij vertellen je hoe. Heeft je badkamer al schimmelvlekken? Ook dan is er geen man overboord. Met een paar simpele trucs heb je de badkamer binnen een handomdraai weer stralend schoon en fris.

Hoe voorkom je schimmel in de badkamer?

Schimmels houden van vocht. Als je schimmel in je badkamer krijgt, dan duidt dat op een vocht- en ventilatieprobleem. Door goed te ventileren, muren en douchecabine af te drogen na het douchen en je badkamer te verwarmen geef je schimmels geen kans. Wordt jouw badkamer maar niet goed warm? Overweeg dan eens vloerverwarming. Dat is niet alleen goed tegen schimmel maar ook heerlijk warm voor je voeten.

Toch schimmel in je badkamer?

Geen paniek. Schimmel is natuurlijk erg zonde voor je badkamer, maar niet schadelijk voor je gezondheid. Omdat je er wel vervelende klachten als kortademigheid, prikkende ogen en huiduitslag van kunt krijgen is het goed om de schimmel snel te verwijderen. Bovendien, hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het verwijderen gaat.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.

Schimmel van het plafond verwijderen

Zwarte schimmelplekken op je plafond of muur verwijder je eenvoudig met soda. Los 10 gram soda op in 1 liter water. Dit mengsel dep je vervolgens met een borstel of spons op de vlekken. Hierna laat je het rustig opdrogen. Als de vlekken niet volledig weg zijn kun je het een paar dagen later nog herhalen. Zo is je plafond zó weer fris.

Schimmel uit voegen verwijderen

Beschimmelde voegen of kitranden maak je schoon door een plantenspuit te vullen met bleekwater. Spuit de plekken goed in en laat het een paar uur intrekken. Eventueel kun je met een borstel of spons de voegen nog extra schoonpoetsen. Daarna spoel je alles goed schoon. Je zal zien dat je badkamer er echt van opknapt.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.

Hou je badkamer stralend schoon

Als je badkamer weer glanst en straalt, dan wil je dit natuurlijk zo houden. Let wel op wat voor schoonmaakmiddel je kiest. Agressieve schoonmaakmiddelen doen je badkamer vaak meer kwaad dan goed. Je verwijdert de antikalk-laag van je glaswand of de glans van je tegels. Met de Baden+ schoonmaakmiddelen maak je krachtig schoon zonder beschadigingen. Probeer bijvoorbeeld eens de Baden+ Sanitair reiniger. Een onmisbare alleskunner voor je badkamer!

Deel dit artikel
Schimmel in de badkamer verwijderen - Sfeerbanner-water

Meer over schoonmaken
 

Handige onderhoudstips
voor je badkamer

Je nieuwe badkamer is een grote investering waar je lang plezier van wilt hebben. Daarom geven wij graag een aantal onderhoudstips.

Lees meer
 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

Lees meer
 

5 tips voor een
blinkende douchecabine

Last van shampoo-, zeep- en kalkresten in je douchecabine? Met deze vijf tips maak je de douchecabine blinkend schoon.

Lees meer
23-07-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen De onderlinge planning is goed op elkaar afgestemd: je wordt vooraf geinformeerd wie er wanneer komt, van sloop, tegelzetter, installateur, timmerman enz. Fexibiliteit van het bedrijf: we hebben telkens goed kunnen overleggen. Het bedrijf neemt de tijd en doet zijn best om de om de klant tevreden te stellen. Ook het personeel levert kwaliteit en geen haastwerk. Als er tijdens het proces meerdere mogelijkheden dan word je hierbij betrokken krijg je hierover een prima advies. Bijzonder gewaardeerd hebben we, dat we onze keuze voor de vloertegels in de woonkamer hebben kunnen wijzigen zonder dat daar door Frank moeilijk over gedaan is. Een sterk punt is ook, dat al het afval dagelijks is opgeruimd/ afgevoerd en dat er geen container geplaatst is.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief