Oude Geerdink tegels & badkamers
Oude Geerdink tegels & badkamers
Van Koersveldweg 8
7665 SG Albergen
0546 442 095 - info@oudegeerdink.nl
Aangesloten bij
Bad in de slaapkamer - Bad in de slaapkamer Bad in de slaapkamer - Bad in de slaapkamer

Bad in de slaapkamer? Dit moet je weten

Een bad in de slaapkamer geeft je woning een luxe uitstraling. Daarnaast is het ideaal als je droomt van een vrijstaand bad, maar de badkamer te klein is. Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte vloer en de juiste ventilatie. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een stijlvol bad in de slaapkamer.

Badderen in de slaapkamer

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis. Wat voor bad kies je? Een vrijstaand bad geeft een luxe uitstraling, maar een bad tegen de muur is handig als je weinig ruimte hebt. Het is wel belangrijk dat het leidingwerk geschikt is om het sanitair op aan te sluiten. Jouw badkamerspecialist Oude Geerdink tegels & badkamers brengt graag de mogelijkheden van een bad in de slaapkamer in kaart. 

Geschikte vloer voor een bad in de slaapkamer

Een bad vol water weegt gigantisch veel. Om dit gewicht te kunnen dragen moet de vloer extra stevig zijn. En je vloer moet tegen vocht kunnen. Een gietvloer of betonvloer zijn voorbeelden van mooie, praktische opties. Deze vloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en 100% waterdicht. Liever een warme houtlook? Er zijn prachtige keramische houtlook tegels verkrijgbaar die net echt lijken. Deze zijn zeer geschikt voor onder je bad: krasvast en onderhoudsvrij. Tip: laat de vloer in je badkamer onder het bad doorlopen voor een extra ruimtelijk effect.

Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid
Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid

Vanuit je bed stap je in bad

Als je een bad in de slaapkamer plaatst, kun je ervoor kiezen om de hele ruimte open te laten. Zo heb je meer licht, meer ruimte en krijg je een echt wellness gevoel. Je stapt, zoals je wel eens in een hotel hebt, zo vanuit je bed in het bad. Wil je toch meer privacy tijdens het badderen? Met een verplaatsbare scheidingswand of een verlaagde wand is het bad uit het zicht. Zo geniet je met meer privacy van je badsessie.

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis

Ventilatie in je slaapkamer

In bad gaan brengt nou eenmaal veel vocht met zich mee. Een goede ventilatie in de slaapkamer is dan ook noodzakelijk. Zorg dat er altijd een raam open staat tijdens het badderen of kies voor een geïntegreerd ventilatiesysteem. Zo blijft de luchtvochtigheid op peil. Wel zo fijn in een ruimte als de slaapkamer. 

Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming
Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming

Designradiator voor een optimaal klimaat

Het is fijn als je slaapkamer de juiste temperatuur heeft als je in bad gaat, maar ook als je gaat slapen. Kies daarom voor de juiste verwarming. Zo hebben Instamat en Vasco prachtige designradiatoren, die je slaapkamer de perfecte temperatuur geven. Wil je ook een bad in de slaapkamer? Bezoek jouw badkamerspecialist Oude Geerdink tegels & badkamers om de mogelijkheden te bespreken.

 

Deel dit artikel
Bad in de slaapkamer - Sfeerbanner-water

Meer blogs over het ligbad
 

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Wist je dat baden van verschillende materialen worden gemaakt? Lees meer over de voor- en nadelen van de materialen.

Lees meer
 

4 handige tips voor een kleine badkamer met bad

Heb je een kleine badkamer en wil je toch een bad? Lees dit blog voor goede tips.

Lees meer
 

Bubbelbad: de 5 meest gestelde vragen

Overweeg je een bubbelbad in je badkamer? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees meer
23-07-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen De onderlinge planning is goed op elkaar afgestemd: je wordt vooraf geinformeerd wie er wanneer komt, van sloop, tegelzetter, installateur, timmerman enz. Fexibiliteit van het bedrijf: we hebben telkens goed kunnen overleggen. Het bedrijf neemt de tijd en doet zijn best om de om de klant tevreden te stellen. Ook het personeel levert kwaliteit en geen haastwerk. Als er tijdens het proces meerdere mogelijkheden dan word je hierbij betrokken krijg je hierover een prima advies. Bijzonder gewaardeerd hebben we, dat we onze keuze voor de vloertegels in de woonkamer hebben kunnen wijzigen zonder dat daar door Frank moeilijk over gedaan is. Een sterk punt is ook, dat al het afval dagelijks is opgeruimd/ afgevoerd en dat er geen container geplaatst is.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief