Oude Geerdink tegels & badkamers
Oude Geerdink tegels & badkamers
Van Koersveldweg 8
7665 SG Albergen
0546 442 095 - info@oudegeerdink.nl
Aangesloten bij
Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Afkoelen in de badkamer: 4 tips Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Afkoelen in de badkamer: 4 tips

Afkoelen in de badkamer: 4 tips

Zon, zee, zomer! Met tropische temperaturen wil je niets liever dan afkoelen. Natuurlijk kun je de zee of het zwembad induiken, maar ook thuis kun je de hitte letterlijk van je afwassen. Lees onze 4 tips voor afkoelen in de badkamer!

Tip 1: neem een lauwwarme douche

Als het buiten 30 graden is wil je misschien het liefst onder een ijskoude douche springen. Toch kun je dat beter niet doen. Door het koude water schrikt je lichaam, waardoor je lichaamstemperatuur juist stijgt. Douche liever lauwwarm en zet de temperatuur geleidelijk wat kouder. Koel je uiteindelijk meer van af!

Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Tip 1 en 2
Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Tip 1 en 2

Tip: 2: koud badje voor je armen

Als je snel wil afkoelen is een koud armbad aan te raden. Heerlijk verfrissend!

  • Vul de wasbak met koud water van 12 tot 18 graden
  • Leg je armen rond de 40 seconden in het koude bad en adem rustig door
  • Droog je armen of laat ze aan de lucht opdrogen

Tip 3: verkoelende aftersun

Toch iets te lang in de zon gezeten? Aloë vera is een natuurlijke aftersun. Dit veelzijdige plantje hydrateert je huid, geeft een verkoelend effect en verlicht de pijn. Zo doe je het: snijd een stuk van een blad, snij de bovenste ‘huid’ van het blad en schraap de gel eruit. Je kunt de gel direct op je huid smeren voor verlichting!

Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Tip 3 en 4
Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Tip 3 en 4

Tip 4: washandje en crème in de koelkast

Via je hoofd, polsen en nek voert je lichaam warmte af. Om je lichaam een handje te helpen werkt het verkoelend om een nat washandje of handdoek hierop te leggen. Voor extra verfrissing leg je het washandje eerst even in de koelkast. Hetzelfde kun je doen met je dag- en nachtcrème. Heerlijk voor een koel begin en afsluiting van een warme zomerdag.

Deel dit artikel
Afkoelen in de badkamer: 4 tips - Sfeerbanner zomer 4

Gerelateerde blogs
 

Zo krijg je een energieboost

Wij geven je handige tips voor meer energie. Lees mee en geniet van het leven.

Lees meer
 

Het ultieme spa-ritueel in 5 stappen

Van stomen tot aan een heerlijk gezichtsmasker: dit spa-ritueel brengt je helemaal tot rust. Deur op slot en genieten maar! 

Lees meer
 

Zo maak je van de
badkamer een thuisspa

Ben je toe aan een ontspanmoment voor jezelf? Dan hoef je niet verder te reizen dan de badkamer.

Lees meer
23-07-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen De onderlinge planning is goed op elkaar afgestemd: je wordt vooraf geinformeerd wie er wanneer komt, van sloop, tegelzetter, installateur, timmerman enz. Fexibiliteit van het bedrijf: we hebben telkens goed kunnen overleggen. Het bedrijf neemt de tijd en doet zijn best om de om de klant tevreden te stellen. Ook het personeel levert kwaliteit en geen haastwerk. Als er tijdens het proces meerdere mogelijkheden dan word je hierbij betrokken krijg je hierover een prima advies. Bijzonder gewaardeerd hebben we, dat we onze keuze voor de vloertegels in de woonkamer hebben kunnen wijzigen zonder dat daar door Frank moeilijk over gedaan is. Een sterk punt is ook, dat al het afval dagelijks is opgeruimd/ afgevoerd en dat er geen container geplaatst is.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief